بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی، صبح سه شنبه 10 شهریور ماه در حالی آغاز شد که پس از گذشت چندین سال از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا که به اذعان بسیاری از کارشناسان اقتصادی از قوانین پر محتوا، پر مغز و کاربردی بوده است، نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران توجه چندانی به این قانون نداشته و با تکیه بر تئوری های خود عمل می کند.
گرچه بسیاری از خبرگان حوزه اقتصاد در این خصوص دغدغه داشته و به نقد و تحلیل نظام بانکی پرداخته اند اما آنچه ضروری به نظر می رسد یک اقدام عملی و قاطعانه در عمل به قانون عملیات بانکی بدون رباست و البته نباید از این موضوع نیز غافل شد که مطمئنا نظام بانکی بیمار ما در مقابل این راهکار درمانی از خود مقاومت نشان خواهد داد و صد حیف که فرصت پیشگیری از دست رفته است و مدیران ارشد بانکی باید هر چه زودتر برای این معالجه دست به کار شوند زیرا بیم آن می رود که بیماری این نظام بانکی، تحت تاثیر اقتصاد بیمار اروپا و امریکا که تمام شئونات اقتصادی غرب را به نابودی نزدیک می کند، به جایی برسد که دیگر با مسکن ها و قرصها ره به جریان عادی زندگی نبرد و نیاز به یک عمل جراحی اساسی باشد. سیاست ها پولی و مالی کوتاه مدتی که توسط بانک مرکزی اتخاذ می شوند می توانند همین مسکن هایی باشند که اندکی خواب راحت به چشم مدیران بانکی بیاورند، غافل از انکه درد در جای دیگری از این تن رنجور در حال انباشته شدن است و اگر به همین منوال پیش رود، باید منتظر اتفاقات ناگواری بود.
روزهای دهم و یازدهم شهریور ماه، سالن مرکز همایش های بین المللی صدا وسیما میزبان مسئولین ارشد نظام بانکی و اقتصادی بود تا همایشی با محوریت موضوع "بررسی تجربیات جهانی بانکداری اسلامی" و به همت بانک مرکزی و موسسه عالی آموزش بانکداری ایران برگزار شود.
علاوه بر مهدی رضوی، رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران وعلی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارائی و ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی که سخنرانان آیین افتتاحیه همایش بودند، آیت الله تسخیری مشاورعالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام نیز یکی از میهمانان ویژه این برنامه بود و طی دو روز برخی از صاحب نظران حوزه بانکی کشور به ایراد سخن و ارائه مقاله پرداختند که از این جمله می توان از افرادی چون طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی؛ دکتر حسین زاده بحرینی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کارگروه اصلاح عملیات بانکی بدون ربا مجلس و دکترعیوضلو، رئیس کارگروه طرح تحول نظام بانکی و همچنین چند تن از مدیران عامل بانک ها نام برد.
علی طیب نیا، در این همایش به تشریح محورهای پیشنهادی توسعه بانکداری اسلامی پرداخت. طیب نیا دربیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی ضرورت رشد اقتصادی پایدار و توسعه متوازن را تعادل در بخش مالی و واقعی اقتصاد دانست و افزود: بخش مالی باید در خدمت بخش واقعی اقتصاد باشد.
متن کامل سخنرانی وزیر امور اقتصادی و دارائی در بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی
سخنران دیگر این برنامه ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی بود. سیف حرکت به سمت طراحی الگوی مطلوب بانکداری اسلامی در کشور را ضروری دانست واز آماده شدن دو لایحه قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی برای پیشنهاد به هیات وزیران خبر داد.
متن کامل سخنرانی رئیس کل بانک مرکزی در بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی
اواخر مرداد ماه سال جاری قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم در حالی از طرف ریاست مجلس به آقای دکتر روحانی و از طرف ایشان به وزیر امور اقتصاد و دارائی جهت اجرا ابلاغ گردید که به عقیده بسیاری ازصاحبنظران، اجرای صحیح و دقیق آن می تواند کشور را در وضعیت نابسامان کنونی اقتصاد به آینده امیدوارتر کند. این قانون که براساس یکی از مواد آن بانکها و موسسات مالی و اعتباری ملزم می شوند، اطلاعات حسابهای بانکی مشتریان خود را برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی بدهند، در اولین روزها، بازتاب چندان مثبتی در فضای مجازی نداشته و عده ای سعی در القای این موضوع داشتند که دولت با اجرای این طرح اصطلاحا قصد سرکشی به حسابهای مردم را دارد. این در حالی است که نگرانی تحلیلگران حوزه اقتصاد ضمن دفاع از این طرح بیشتر در خصوص اجرای آن بوده است. از نکات حائز اهمیت در این خصوص اجرای شفاف و بدون تبعیض نص این قانون است، همچنین دولت اگر قصد شفاف سازی در همه ابعاد اقتصاد کشور را دارد، باید در خصوص مخارج خود هم شفاف سازی کند تا اعتماد مردم را بیش از گذشته تقویت نماید.
متن کامل قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم
به گزارش روابط عمومی انجمن علمی دانشجویی حسابداری و به نقل از خبرگزاری نسیم، این سایت خبرگزاری در یک اقدام با رویکرد کارشناسی، نظز 19 اقتصاددان و تحلیلگر حوزه اقتصاد را در مورد این قانون و اجرای آن جویا شده است که نظر عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران به طور کامل و نظر دیگران به اختصار در ذیل آمده است:
سعید راسخی - عضو هیات علمی دانشگاه مازندران: گرچه افشای اطلاعات بانکی، در کوتاه مدت می تواند تبعات منفی داشته باشد و مشخصاً، موجبات نارضایتی برخی اشخاص حقیقی و حقوقی را فراهم کند و موجب خروج کوتاه مدت منابع مالی این اشخاص از بازار پول و سرمایه شود، ولی این سیاست به شرط تداوم و همچنین ارتقای کیفیت حکمرانی، می تواند تبعات مثبت و قابل توجهی به ویژه در رابطه با شفافیت اطلاعاتی، کاهش فساد اقتصادی، کاهش فرار مالیاتی، کاهش پولشویی، رقابت سالم، افزایش بهره وری عوامل تولید به ویژه سرمایه، جلوگیری از بی ثباتی های اقتصادی و ارتقای سرمایه اجتماعی داشته باشد. بنابراین، با این سیاست موافقم.
روابط عمومیانجمن علمی دانشجویی حسابداری دانشگاه مازندران به نقل ازکمیته آموزش در راستای تقویت بنیه علمی دانشجویان و به جهت اینکه اطلاع رسانی در این زمینه را رسالت خود می داند، اطلاعیه زیر را به سمع و نظر علاقه مندان می رساند:
گروه مالی و سرمایه گذاری شریف کارگاه آموزشی «کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری» را از تاریخ 9 الی 23 شهریور ماه 1394- روزهای زوج از ساعت 16:30 الی 20:30 (به مدت 28 ساعت) برگزار می نماید.
روابط عمومیانجمن علمی دانشجویی حسابداری دانشگاه مازندران به نقل ازکمیته آموزش در راستای تقویت بنیه علمی دانشجویان و به جهت اینکه اطلاع رسانی در این زمینه را رسالت خود می داند، اطلاعیه زیر را به سمع و نظر علاقه مندان می رساند:
گروه مالی و سرمایه گذاری شریف کارگاه آموزشی «آشنایی با صورت جریان وجوه نقد» را از تاریخ 10 و 11 شهریور ماه 1394- سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 16:30 الی 20:30 برگزار می نماید.