گاف بزرگ وزارت علوم در جلسه 16 آذر رئیس جمهور
به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، روز دانشجوی سال 94 در دانشگاههای مختلف با برنامه های متنوعی برگزار شد، که علی القاعده مهمترین مراسم مربوط به حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف و سخنرانی نمایندگان دانشجویان در مقابل وی بود، که می بایست با توجه به جمعیت گسترده دانشجویان کشور این نمایندگان از طریقی یک مکانیزم مشخص و شفاف انتخاب شوند.
اما پیگیریهای خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در خصوص سخنرانی برخی از نمایندگان تشکلها حکایت از این مسئله دارد که این سخنرانان نمایندگان طیف عنوان شده نبودند!
آرمان ذاکری به عنوان نماینده انجمنهای علمی دانشجویان کشور در برابر رئیس جمهور سخنرانی کرد و این در حالی است که وی پیشتر عضو انجمن اسلامی دانشگاه بوده است و جای سوال است که چگونه یک دانشجوی سیاسی و عضو یک تشکل سیاسی در دانشگاه تهران، به عنوان نماینده انجمنهای علمی در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کرده است.
از طرفی، وی در رشته علوم اجتماعی تحصیل میکند که زیر مجموعه علوم انسانی محسوب میشود؛ در حالی که تنها اتحادیه علمی دانشجویی زیر گروه علوم انسانی، اتحادیه دانشجویی ادکا (اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران) و مربوط به دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی است.
اسماعیل باقرپور(دبیر سیاسی انجمن تهران در سال 89) رئیس فعلی اداره انجمن های علمی اشاره کرد که توسط حسین میرزایی(مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم) منصوب شده است و همقطار بودن وی با ذاکری در انجمن تهران و معرفی ذاکری به عنوان نماینده انجمنهای علمی برای سخنرانی مقابل رئیس جمهور قبل تامل است. (اینجــــــــا)
اما اینکه وی چگونه به عنوان نماینده اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مقابل رئیس جمهور صحبت کرده است جای سوال دارد؟!
در ادامه خبرهای جالب تری از این ماجرا را میخوانید.
خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جهت روشن شدن موضوع با چند تن از نمایندگان انجمنهای علمی کسب اطلاع کرده است، که جالب است هیچکدام از افراد تماس گرفته شده در جریان روند انتخاب نماینده سخنران انجمنهای در مقابل رئیس جمهور نبوده اند.
این نمایندگان همچنین در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشتند که نه تنها شخصی که به عنوان نماینده انجمنهای علمی در مقابل رئیس جمهور صحبت کرد را نمیشناسند، بلکه هچگونه نظرخواهی از آنان درخصوص مطالباتی که به عنوان یک اتحادیه یا انجمن علمی دانشجویی در حوزه تخصصیشان صورت نگرفته است.
با این حساب میشود گفت لزوما جمعبندی ارائه شده از سوی آرمان ذاکری به عنوان نماینده انجمنهای علمی در مقابل حسن روحانی، تصویر مورد دلخواه انجمنها و اتحادیههای علمی دانشجویی نبوده است.
آرمان ذاکری در حال سخنرانی مقابل رئیس جمهور
جالب اینجاست که آرمان ذاکری، به عنوان نماینده انجمنهای علمی دانشجویان، به جای طرح مسائل علمی و پژوهشی، پای مسائل سیاسی را به میان آورده است. وی در بخشی از اظهاراتش ضمن درخواست آزادی دانشجویان زندانی گفت: از شما میخواهم که به ادامه سهمیهبندیهای علمی و جنسیتی پایان دهید چراکه همه این کاستیها به نام رئیس جمهور نوشته میشود آیا رئیسجمهور واقعا معتقد است که راه فرجی دانا باید ادامه پیدا کند؟
وی با بیان اینکه میخواهیم اقتصاد و عدالت را به دانشگاه بازگردانیم٬ گفت: یک بار هم که شده به جای مدیریت امنیتی به دانشگاه و نیروی اجتماعی اعتماد کنید. (اینجـــــــا)
اظهارات ذاکری به عنوان نماینده انجمنهای علمی دانشجویی در حالی از تریبون مقابل رئیس جمهور ایراد شد که نمایندگان انجمنهای علمی نظرات و مطالبات متفاوتی داشتند؛ مطالبات حقیقی برخی از دانشجویان و نمایندگان اتحادیههای علمی دانشجویی از مقامات مسئول که در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عنوان شد را میخوانید:
- میلاد حجت انصاری دانشجوی دکتری شیمی همدان:
· هنوز که هنوز است، ارتباط بین دانشگاه و انجمنهای علمی و دانشگاه به خوبی برقرار نشده است؛ در حالی که انجمن نیز جزئی از دانشگاه و دانشکده است اما آن را به عنوان یک فعالیت فوق برنامه قلمداد میکنند.
· علی رغم اینکه انجمنهای علمی نیازمندکارهای پژوهشی و بودجه برای پیشبرد فعالیتهای علمی هستند و بودجه باید تحت نظارت مستقیم نهاد ریاست جمهوری به این اتحادیهها و انجمنهای دانشجویی برسد اما بودجهها در اختیار معاونت فرهنگی دانشگاههاست.
· وزارت علوم، بچهها را تک بعدی میپروراند و دانشجویانبعد از ورود به جامعه، به لحاظ مهارتهای فنی و اجتماعی در حد صفر هستند و مقالات و پروژههای علمی به تنهایی نمیتواند به کمک آنها بیاید.
- فروتن نماینده انجمن علمی دانشگاه شیراز:
· فعالیتهای پژوهشی پشتیبانی نیاز دارند؛ هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی نیازمند حمایت مسئولین هستند.
· دنبال راههایی هستیم که فعالیتهای علمی نتیجه بدهد اما با محدود بودن منابع روبرو هستیم؛ مسئولین نباید برای حمایت از پروژههای دانشجویی، دانشجو را پاسگاری کنند.
·از انجمن علمی دانشگاه شیراز فقط دو نفر را به اسم برای حضور در برنامه رئیس جمهور دعوت کردند.
- میلاد روشنی عضو اتحادیه دانشجویی ادکا(اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران):
· بودجه بسیار کمی داریم؛ با 10 نفر شورای مرکزی و برنامهها و جشنوارههایی که طی یکسال برگزار میکنیم، نیاز به حمایتهای بیشتر یداریم.
· فقط نیازمند حمایت مالی نیستیم، تسهیلات در تخصیص امکانات برگزاری همایشها و جشنوارهها از جمله محل برگزاری و ... از دیگر مطالبات ما از مسئولین به خصوص رئیس جمهور است.
· خواسته دیگر ما از مسئولین، جلوگیری از گستردگی بی رویه رشته تحصیلی ما در کشور است که باعث کاهش کیفت آموزشی شده است.
- محمد زمانی عضو پیشین و مشاور فعلی اتحادیه فیزیک:
· هیچکدام از مطالبات ما طی سالهای اخیر لحاظ نشده است؛ هیچ بودجهای به دانشجویان ندادهاند و با وجود همه این مشکلات، سایت را سرپا نگه داشتهایم و جلسات را برگزار کردیم.
· برخی از اعضای ما از وزارتخانه طلب مالی دارند که هنوز با انها تصفیه نشده است؛ این در حالی است که بعد از انحلال این اتحادیه، خود وزارت علوم برای ران انداختن مجدد آن پیش قدم شده است.
· باید بیایند سراغ مسئولین سابق اتحادیهها و انجمنهای علمی دانشجویی و از آنها نظرخواهی کنند تا مشکلات انجمنهای علمی حل شود و بتوانند کار کنند.
روند انتخاب نمایندگان تشکل های دانشجویی چگونه است؟
شاید برای شما سوال باشد که چگونه میتوان به عنوان یک دانشجو در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کرد و به عبارت دیگر، روند انتخاب نماینده دانشجویان یک انجمن یا اتحادیه دانشجویی در برابر رئیس جمهور چگونه است؟
دیدارهای دانشجویی با رهبر انقلاب، رئیس جمهور، وزیر علوم، وزیر بهداشت و سایر مقامهای مسئول در کشور، سیکل انتخاب یکسانی را برای انتخاب دانشجویان دارند و آن هم معرفی دانشجویان توسط نهاد برگزار کننده این مراسمات است؛ نهاد برگزار کننده نیز بالطبع باید از اتحادیه یا انجمن دانشجویی مورد نظر بخواهد تا نماینده سخنران در مقابل رئیس جمهور یا هر شخص دیگری که قرار است دیدار با او صورت گیرد را معرفی نمایند.
چگونه میتوان عضو اتحادیههای دانشجویی شد؟
اتحادیههای دانشجویی در سراسر کشور، نماینده دفاتر انجمنها از سراسر کشور هستند؛ دانشجویان ابتدا با رای گیری و انتخابات در دانشگاه خودشان به شورای مرکزی انجمن دانشگاه درمیآیند و بعد از آن نیز میتوانند برای عضویت در اتحادیه دانشحویی نیز کاندید شده و رای بیاورند تا به صورت رسمی عضو یک اتحادیه دانشجویی شوند.
شورای مرکزی اتحادیههای دانشجویی اما با برگزاری جلسه، نماینده سخنران خود را مشخص و سپس به نهاد برگزار کننده دیدار دانشجویی مورد نظر معرفی میکند.
با این تفاسیر آیا این توهین به منزلت و شان دانشجویان عضو انجمنهای علمی نیست که یک فرد سیاسی با سوابق سیاسی را به عنوان نماینده این دانشجویان برای سخنرانی در برابر رئیس جمهور معرفی کنند و آن هم در حالی که مطالبات مطرح شده از سوی وی، فقط جنبه سیاسی داشته باشد و ردی از خواستههای حقیقی دانشجویان در این سخنان دیده نشود؟ اصرار وزارت علوم بر یک سویه نشان دادن فضای دانشگاهها و مطالبات دانشجویی چیست؟